Informatie

Hoe meet ik de halsomtrek?

 

Halsband: Voor een halsband neemt u een meetlint, deze doet u strak om de hals van de hond, op de plaats waar de halsband moet komen. Trek het meetlint niet strak aan, maar zorg wel dat deze rondom aansluit.

 

Tuig: Voor een tuig neemt u een meetlint, deze doet u strak, onderaan de hals en achter de voorpoten rond de borst. Trek het meetlint niet strak aan, maar zorg wel dat deze rondom aansluit.

 

Gentle Leader: Voor een gentle leader neemt u een meetlint, deze doet u strak, bovenaan de hals van de hond en boven op de neus. Trek het meetlint niet strak aan, maar zorg wel dat deze rondom aansluit.

 

 

 

 

Verschillen tussen sluitingen.

 

Alu-Max Sluiting: Een Alu-Max (of zinc-max) sluiting is een sterke buckle die in elkaar 'klikt'. Door de breekkracht van minimaal 196 kilo, is deze geschikt voor alle honden, ook grote trekkers.

 

Biothane Gesp: Een biothane gesp, is een gesp gemaakt van biothane met een hardware naar keuze. De gesp bevat een D-ring en is verstelbaar. Hij is erg sterk en dus geschikt voor alle honden.

 

Biothane Halfcheck: Een biothane halfcheck is een slippend tussenstukje gemaakt van biothane en een hardware naar keuze. Doordat hij een stukje slipt, is die geschikt voor honden die bijvoorbeeld erg trekken. Ik raad het af om deze te gebruiken voor pups.